Cold Calling……..niet doen!!

12 januari 2012

Herkent u dat? Op een (altijd) ongeschikt moment wordt u gebeld door een onbekend persoon. Het is een Cold Call…. Vlotgebekte jongens en meiden die een script op je loslaten om je weer of een of ander abonnement te verkopen. Ze proberen een gesprek tot stand te brengen door je eerst een eenvoudige vraag te stellen en daarna hun salespitch te houden.

Zelf word ik er altijd een beetje baldadig van, zeker als blijkt dat ze niet eens weten welk bedrijf ze aan de lijn hebben en dat hun product / dienst voor mij helemaal niet van toepassing is. En het had zoveel beter gekund met een beetje voorbereiding.

Er is daarom veel te zeggen voor het pleidooi van Jeffrey Gitomer in onderstaand filmpje. En naast Cold Calling zijn er zoveel alternatieven mogelijk om met nieuwe klanten in contact te komen.

Gelukkig zijn er ook professionele bedrijven die gericht en goed voorbereid te werk gaan. Zij verzorgen zakelijke leadgeneratie en B2B telefoonmarketing op basis van een goed plan van aanpak en verhaal. En dat levert veel meer resultaat op dan maar in het wilde weg gaan bellen.

Denk dus eerst na voordat u uw heil zoekt in het Cold Calling.
En als u het doet, doe het dan goed of laat het doen!